30 Dagars Hållafastutmaning – Dag 8

Många frågor

Varje dag får jag massor av frågor främst via PM och de ökar alltid markant när jag kör utmaningar, jag önskar att jag kunde och hann besvara alla men så är tyvärr inte fallet. Det är omöjligt att ge bra, konkreta och kloka råd baserade på pyttelite information, för att ge bra råd behöver jag se frågeställaren och hunden jobba tillsammans, utifrån det kan jag få en uppfattning om vad som behöver förändras för att få utveckling.
Visst finns det generella råd och de bjussar jag mycket på både genom text och filmer i mina inlägg, alla hundar är olika och även om grundprincipen alltid är densamma i min hundträning, så är alla mina hundar väldigt olika och det är oftast genom små individuella justeringar resultaten kommer.

Några generella råd om du kör fast i din träning:

Är hunden tillräckligt motiverad? Om den inte är det testa att byta belöning

Tajmar du rätt beteende med en belöningssignal? Vet du inte, filma och utvärdera

Är det lätt för hunden att förstå? Om inte förenkla

Försvåra inte bara förenkla ibland

Har du tränat för länge? Är hunden trött orkar den inte tänka

Är det för mycket störningar runt er? Jobba med inlärning i en lugn miljö

 Kurs

Men ibland kommer man helt enkelt inte vidare på egen hand, då rekommenderar jag att gå kurs eller privatlektion hos en duktig instruktör.
Vill man ha ännu mer tips genom text och instruktionsfilmer så finns Apporteringsklubben en onlinekurs som startar 1/11 och pågår under 3månader, läs mer under kurser.

Tima

Här har jag klippt ihop alla hållafast passen med Tima, det är superkul att se hennes utveckling, från små snabba blickar till att faktiskt hålla pinnen i ett fast grepp under en längre tid med lite fart.