Puppycamp

2900kr

Detta är lägret för dig med höga tävlingsambitioner som vill ha fina och hållbara grunder från början.
Vi lägger fokus vid de som vi anser det, viktigaste grunderna inför framtida tävlingskarriär. Oavsett om du tänkt satsa på lydnad, bruks eller IGP så är de här grunderna lika viktiga.

1 i lager

Artikelnr: Puppycamp Kategori:

Beskrivning

Detta är lägret för dig med höga tävlingsambitioner som vill ha fina och hållbara grunder från början.

Vi lägger fokus vid de som vi anser det, viktigaste grunderna inför framtida tävlingskarriär. Oavsett om du tänkt satsa på lydnad, bruks eller IGP så är de här grunderna lika viktiga.

Vi kommer jobba med belöningsutveckling, belöningar är bensinen i träningen och utan bra belöningar (bensin) hackar motorn och därmed också träningen.

Vi lägger också mycket fokus på tävlingsbubblan, det tar tid att göra den tjock så ju tidigare vi börjar träna på det desto starkare och hållbarare blir den. Vi lär valparna att själv ansvara för att hålla bubblan genom roliga utmaningar. Vi vill inte behöva locka och pocka på uppmärksamhet, vår tystnad och tävlingsposition är vår kontaktsignal.

Fotgåendet är ett viktigt moment, ofta sätter det känslan för resten av träningen/tävlingen, rent mentalt kan det vara avgörande för resultatet. Det innehåller många tekniska delar och kräver bra uthållighet då det kan pågå länge på tävling. Grundar vi väl genom att träna på de olika delarna och samtidigt jobba mot bättre och bättre uthållighet har vi alla förutsättningar för att lyckas med ett av de viktigaste momenten på tävling.

Apportering är ett komplext moment där vi tjänar massor på att lära in de olika delarna var för sig innan vi sätter ihop dem. På tävling förekommer många apporteringsmoment och det finns mycket poäng att hämta om alla delar sitter när vi sen lägger ihop dem till en helhet. På valpcampet visar vi stegvis hur vi jobbar mot vår målbild, med snabbt och bra gripande, ett fast hårt grepp, massa fart både ut och in och en fin ingång.

Du kommer också få lära dig att jobba med omvänt lockande, har du redan börjat? Då utvecklar vi det vidare, vi älskar omvänt lockande och använder det i många delar och moment. Stadga är en del vilket vi kommer jobba med.

När vi siktar mot tävling handlar det inte bara om att lära hunden detaljer och moment det handlar också om att hunden ska orka vänta på sin belöning och att det som är inlärt ska hålla i en kedja (dvs flera beteenden på rad utan belöning) om vi tidigt lägger in den här delen i träningen kommer vi få en hund som håller för att tävlas där den inte bara går bra på några tävlingar då den fortfarande lever på tron att det snart kommer belöningar och sedan lär sig känna igen tävlingssituationen och tappar motivation, börjar vi tidigt att lägga in den här uthållighetsträningen får vi istället en hund som alltid har hög motivation på tävling oavsett om belöningen dröjer.

Vi kommer också kika på och prata om hur vi får bra balans mellan fokus, koncentration och fart, hur skapar vi rätt triggers, momentrutiner, förberedelser. Avslappning. Vad du som tränare ska tänka på och hur du som förare kan agera på tävling för att skapa de bästa förutsättningar för dig och din hund.

 Vill du göra rätt från början är det här lägret för dig!

Plats: Karlstad
Instruktör: Jessica Johansson
Datum: 27/8 – 28/8
2024
Klockan: 10.00-17.00
Antal deltagare: 6st

Max åldersgräns på hunden: 1år

 

 

Meny
Game on puppy