Om att hitta inspiration

Hur finner du inspiration? Vad motiverar dig, vad skapar den där känslan av att du vill sätta igång och träna på stört. Detta är naturligtvis väldigt individuellt, en del sporras av att titta på duktiga hundekipage, andra tappar sugen totalt (kanske för att det känns ouppnåeligt.)
Det som tänder vissas glöd, kan släcka en annans, så det är komplext.
En av mina främsta uppgift som instruktör och coach är hitta glöden, motivationen, lusten och viljan, då är ett viktigt verktyg att kunna inspirera och få kursdeltagaren att växa, utvecklas, få insikter och bli inspirerad att fortsätta vidare på egen hand.
Många av mina kursdeltagare åker hem med en stor dos motivation, om jag fick bestämma hade jag gärna gett alla en injektion med bestående, inte bara motivation utan också träningsglädje.

Här kommer en lista med punkter som kan hjälpa dig att hitta inspiration och därav skapa motivation:

Titta på då och nu – har du filmat din träning eller/och skrivit träningsdagbok, i så fall kan du titta på och glädjas åt er utveckling.

Sätt motiverande mål – att jobba mot mål kan ta träningen till en ny nivå, det är dock viktigt att du verkligen motiveras av dem annars är risken stor att de har motsatt effekt.

Gå en kurs, hoppa på en utbildning eller gå på en föreläsning – att få nya verktyg till sin träning kan verkligen tända lusten.

Träna till peppande musik – visst låter det för simpelt men musik har en stor positiv effekt, (om jag fick bestämma skulle alla träningar och tävlingar ha musik i bakgrunden.)

Vänd skitprat till bränsle – jo du läste rätt, tyvärr förekommer det i hundvärlden, vem som helst kan tappa lusten av just detta, gör inte det! Nummer ett – skitprat och ryktesspridning säger mer om den som sprider dyngan än om dig. Nummer två – sätt in det på ditt jävlar-annamma-jag-ska-visa-dom konto.

Titta på hundtränare som inspirerar dig – kom ihåg kan dom kan du!

Fira era framgångar – ofta glömmer vi bort att fira, vi människor drivs också av belöningar precis som hunden, belöna dig själv vid uppnådda mål.

Hitta träningskompisar som ger dig energi.

Se träning och tävling som en rolig lek – det är inte blodigt allvar.

Läs bra böcker, lyssna på poddar (de behöver inte handla om hundträning, jag finner ofta inspiration och nya idéer i böcker och poddar som handlar om, entreprenörskap, mental träning, idrott, hälsa och träning för oss, coaching och annat.)

Gör en egen lista på vad som motiverar just dig och se till att fylla på det kontot regelbundet