Mentorer

Vilken typ av Mentorer behövs för att nå nästa nivå?

I hundträningen kan vi komma långt på egen hand, men för de flesta tryter motivationen ibland eller så kör vi fast, tappar glädjen, inspirationen och känner oss allmänt misslyckade. Människorna som vi omger oss med kan ha stor påverkan, vi blir bäst på det vi tränar på och uttalar ofta, detta är tänkvärt, fundera över vad ni i ditt träningsgäng lägger mest energi på, vad pratar ni om? Hur lägger ni upp träningen? Drar ni åt samma håll? Ger det energi eller tar det energi?

För att verkligen komma framåt och utvecklas i träningen kan det vara bra att hitta olika typer av mentorer

Coachen – den/de som hjälper dig vidare. Som ser er där ni står nu och som hjälper er över tröskeln till nästa nivå. Som inspirerar och kommer med kloka råd.

Hejarklacken – den/de som sprider glädje som alltid kan få dig på gott humör och skratta, som ger dig energi i alla lägen och som peppar dig när du verkligen behöver det.

Utmanaren – den/de som väcker tankar som får dig att tänka ett varv extra, som stimulerar din kreativitet och får dig att vilja och våga experimentera. Som får dig att jobba hårdare och utvecklas mer.

Om du känner igen och omger dig med de här typerna är du lyckligt lottad, håll hårt i dem och försök ge tillbaka i samma skala.