Dag 26: 130 sekunder – Grunden till trevliga hundmöten

Kontaktträningen en grundkunskap till trevliga hundmöten

Idag finns en nyhet på produktsidan: Träningsschema och instruktioner för lugna hundmöten
I beskrivningen återfinns kontaktövningen som en viktig grundkunskap. Just för den här övningen krävs inte så lång uthållighet som vi är uppe i nu, men att hunden klarar att fokusera några sekunder utan lock och pock är bra.

Frö skulle lätt kunnat bli en fullfjädrad utfallshund både mot människor och andra hundar, hon är både reaktiv och utåtagerande, men genom en tydlig målbild och bra planering har vi nu trevliga lugna möten där hon har en tydlig uppgift – hon ska ta kontakt när hon ser mötande människor och hundar på promenaderna eller om hon är lös i skogen.
Dagligen får jag kvitton på att det här fungerar, men mitt kanske bästa kvitto var när vi gjorde Mentalbeskrivning och hon såg spökena och tog kontakt med mig istället för att göra utfall, hon fick ingen stöttning av mig (eftersom jag skulle vara helt passiv) men klarade ändå att fortsätta sin uppgift, det slinker ur henne nåt skall bara. Detta ger inga bra siffror på en mentalbeskrivning men hos mig fick hon fullpott, älskade underbara hund som hon kämpade för att göra som hon blivit lärd, så duktig!!!
En bit fram på filmen kan man se detta:

Dag 26: 130 sekunder
Det syns vilken av hundarna som är med i utmaningen 😀