30 dagars kontaktutmaning – Instruktioner

En viktig grund

Det är viktigt med starka grunder och en av de absolut viktigaste grunderna i min träning är kontakt med uthållighet, jag vill ha en hund som är duktig på att ta kontakt och hålla kontakt länge. Jag vill dessutom att hunden gör detta utan att jag behöver locka och pocka, ställer jag upp tävlingsmässigt, dvs rak i ryggen och helt tyst så vill jag att det ska vara en signal för hunden att komma in till sidan och ta kontakt och så länge jag är tyst ska hunden fortsätta hålla kontakt.
Kan hunden hålla kontakten läääänge när jag står stilla och är helt tyst då blir det lätt som en plätt att fortsätta göra det när vi sedan börjar röra oss i ett fotgående.
Vi bygger också en stabil och stark bubbla runt oss.

30 dagars kontaktutmaning

Uthållighet i kontakten är en färskvara och behöver tränas regelbundet, efter semestern och lite träningsuppehåll kan den behöva stärkas upp ordentligt igen. Så vad kan vara bättre än en riktigt saftig utmaning för att ta tag i träningen igen!

Övningen går till på följande sätt:

Ha hunden sittandes vid sidan, eller om den saknar stadgan, i koppel framför dig i vilken position som helst. Var helt tyst och stilla, belöna när hunden söker kontakt sedan fortsätter du belöna frekvent, varva in korta sekvenser med lite längre (belöna de längre sekvenserna bättre än de kortare, detta gör att hunden i längden kommer tycka det är värt att fortsätta jobba) räkna tyst i huvudet så du inte fastnar på samma tidsintervall hela tiden. Genom att blanda korta sekvenser med längre kommer uthålligheten växa sig starkare och starkare.

Tänk på att ha belöningarna bakom ryggen eller om hunden blir störd av det i fickan eller i en skål på en bänk bredvid dig som du lätt kan plocka ur. Ge alltid en belöningssignal innan belöning serveras, annars kommer hunden börja titta efter dina rörelser istället för att fokusera.

Utmaningen

Under 30 dagar jobbar vi med uthållighet i kontakten, vi börjar med 5 sekunder och för varje dag plussar vi på 5 sekunder, så dag 1: 5 sek, dag 2: 10 sek, dag 3: 15 sek, dag 4: 20 sek….. osv osv. Detta innebär att 22/9 ska vi vara uppe i 150 sek.

 

Vem kan vara med

Alla med en hund!

Extra Morot

Om du filmar och lägger upp på instagram med hashtag #30dagarskontaktutmaning och kommer upp i minst 1 minut kommer du att belönas med 2 valfria schema från min produktsida, glöm inte att tagga mig @gameonpuppy
Gäller September ut.

 

Antar du utmaningen! Game on!!!! 🙂

 

Utmaning och träningspass dag 1: