30 dagars Bubblanutmaning – Dag 15

Frö är en hund med stor integritet, hon gillar helt enkelt inte närgångna människor, min uppgift är att ”skydda” henne från dessa och hon litar på att jag gör det, därav kan hon också acceptera att folk kommer nära. Detta är ett tyst samförstånd oss emellan, ett förtroende som jag är rädd om.
Eftersom hon är en stor Malinois ser hon inte heller så klappinbjudande ut men har man istället en sötare mer klappinbjudnade hund har man en tuffare uppgift att avhysa eventuella närgångna klappsugna personer.

När vi får gäster hemma får de instruktioner att inte bry sig om henne, hon får välja själv och närma sig i sin egen takt och ofta bjuder hon in till lite kel men det är då helt på hennes premisser, hon går därifrån närhelst hon önskar.

I dagens bubblanövning låter jag Tilda (min dotter) bli närgången och klappa, Frö har inga problem med att vi i familjen klappar och gossar med henne, faktum är att hon är familjens största kelgris.
Jag skulle dock inte utsätta henne för denna övning med en okänd person, det här är en lekfull övning och skall så förbli. Har du liksom jag en reserverad hund låt den slippa närgångna personer som den inte gillar, har du däremot en hund som älskar allt och alla då blir det här en lekfull rolig och utmanande övning som du kan låta vem som helst göra.

Dag 15 (halvtid) 30 dagars Bubblanutmaning