30 Dagars Hållafastutmaning – Dag 10

Sluta tänk så fyrkantigt

Det finns så mycket jag älskar med hundträning, tillexempel att jag får vara lekfull och kreativ, jag är helt säker på att mina hundar uppskattar att övningarna förändras. När hunden kan utföra ett beteende (tillexempel hålla fast) börjar jag utmana och förändra på olika sätt, vi tränar egentligen samma beteende men under väldigt många olika former, genom att förändra blir träningen aldrig tråkig, beteendet blir mer och mer befäst, uthålligt och störningståligt, vi utvecklas hela tiden vidare.

När det gäller denna utmaning där vi främst tränar hunden i att hålla fast föremål, har jag på sikt sett att om hunden kan hålla fast många olika typer av material och föremål, med både mina och andras dofter, i olika tidsintervaller, med olika typer av störningar, i olika miljöer osv. ja då har vi en supergrund att stå på när vi ska börja jobba med andra delar i apporteringen och såklart inför tävling.

Handen på hjärtat hur ofta tränar du utanför boxen – alltså på ett icke tävlingsmässigt sätt.