Heldag med uthållighet och bubblan

1295kr

Den här dagen kommer vi titta närmare på uthållighet- och störningsträning. På tävling behöver hunden kunna gå länge utan att få någon belöning den behöver dessutom kunna fokusera på dig och sina uppgifter, alltså gå in i bubblan med dig där ingenting kan störa er.

Slut i lager

Artikelnr: S005 Kategori:

Beskrivning

När vi tävlar handlar det inte bara om att lära hunden detaljer och moment det handlar också om att hunden ska orka vänta på sin belöning och att det som är inlärt ska hålla i en kedja (dvs flera beteenden på rad utan belöning) om vi börjar lägga in den här delen i träningen kommer vi få en hund som håller genom hela tävlingen.
Ett vanligt scenario är att hunden belönas ofta på träning, vi börjar tävla och i början får vi bra resultat men efter hand börjar hunden känna igen tävlingssituationen och lär sig därmed att här kommer inga belöningar, tävlingsresultaten sjunker då hunden successivt tappar motivationen.
Genom att göra uthållighetsträningen lika självklar som detalj och moment träningen får vi istället en hund som alltid har hög motivation på tävling oavsett om belöningen dröjer.

Fokus kommer också ligga på olika typer av störningar som gör bubblan starkare, inte bara hos hunden utan även för föraren.


Den här dagen ägnar vi åt kedjor och överträning som främjar uthållighet, gör bubblan stark och ökar momentsäkerheten. På tävling är det de som har helheten och momentsäkerheten som ligger i topp.

Plats: Karlstad
Instruktör: Jessica Johansson
Datum:  14/9
2023
Klockan: 09.00-16.00

Meny
Game on puppy