Cråkas Apporteringsskola Del 8. Fart ut och in

Precis som jag skrivit tidigare vill jag ha hög fart både ut och in, därför vill jag att Cråka ska vara ordentligt taggad, hon tar inte i ordentligt annars och som ni ser på filmen kan jag dra på ordentligt med retning utan att få något oönskat överslag.

Men det är viktigt att förstå att alla hundar är olika och att de här retningarna skulle kunna få en het hund att vråla rätt ut. Så lägg ribban på en individuell nivå, har man högt tempo gratis kan det räcka med att du bara kastar iväg apporten eller t.o.m. bara går ut och lägger den.

Likaså åt andra hållet, hunden som har svårt att se värdet i att ta i och springa fort för en så löjlig sak som en apport.

Mycket av hundträning går ut på att hitta rätt väg för just min hund, att våga tänka vidare och experimentera. Ex: du kanske såg det här filmklippet och du vet på förhand att din hund inte skulle triggas av de tipsen, men det där med att släppa hunden medan apporten är i rörelse kanske vore något… ? hm skulle man t.o.m. kunna utveckla det genom att låta hunden jaga ikapp en apport som rör sig fram till att hunden ska gripa!?

Det är bara genom att testa som du kan få svar.

Game on!