30 Dagars Kedjeutmaning – Dag 19

Wow beöningar

När man belönar efter en lång kedja bör belöningen vara något alldeles extra, jag vill skapa en stark minnesbild, hunden ska veta att om den anstränger sig extra länge kommer det bli värt det.

Jag får en del frågor kring hur man kan göra belöningen lite extra speciell så här kommer lite olika förslag, men kom ihåg man får prova sig fram och det är bara hunden själv som bestämmer om det är en bra belöning eller inte.

Stoppa något riktigt gott godis i en leksak, en strumpa, en boll eller något annat lämpligt, varva lek med att äta godis, se till att involvera dig själv mycket, ni ska ha en härlig stund tillsammans

Sätt en leksak på en långpiska och få igång en ordentlig jaktlek där hunden slutligen får tag i leksaken och ni kan kampa ihop, eller så får hunden fortsätta att jaga om det är det den går igång på mest.

Gillar din hund att jaga kan du också binda ett snöre med en leksak efter en radiostyrd bil och låta hunden jaga efter eller varför inte sätta fast något smarrigt gott på taket och låta hunden jaga efter och sen få äta upp det goda.

Slå in något riktigt gott –  godis, korv, köttbullar, kött, ett smarrigt ben eller något annat smaskigt i ett paket och låt hunden slita upp paketet, vågar den inte hjälp till och heja på.

Älskar din hund att trixa, hoppa, gå slalom mellan benen, hoppa genom armarna, hoppa upp i famnen, rulla runt, snurra och så vidare, varva in roliga trix i belöningarna.

Skaffa en tub och fyll den med något riktigt gott som hunden får slicka ur.

Går din hund igång extra på något i vardagen, kanske gillar den att bära runt strumpor, ta med en hel hög strumpor och lek med, den kanske gillar när du skurar golvet, ta med en golvmopp och låt hunden gå loss på den.

Ta med en fotboll och spela ihop med din hund.

Fyll en ihålig boll med mjukost eller något annat gott

Kanske älskar din hund skogspinnar, ha med ett gäng och låt hunden leka plockepinn.

Göm massa goda karameller i några filtar och låt hunden gräva och böka fram dem, kör teamwork och hjälp till.

”Råka” ramla och busa med hunden.

Gillar hunden att ni är fysiska kan du tumla runt på backen och brottas tillsammans.

Älskar hunden att spåra? Förbered ett spår som hunden får ta i anslutning till kedjans slut eller ett uppletande.

Involvera dig själv

Tänk på att försöka involvera dig själv så mycket som möjligt, det är du och hunden som ska ha kul tillsammans, låt fantasin flöda.

Dagens Kedja

Runda + apportering + fritt följ + läggande + inkallning + hopp + ställande + nosdutt + fot mellan + läggande + hålla apport med kontakt, med Frö.