Dag 13: 65 sekunder – Varför jag inte nöjer mig

Ett delmål?

Nu är vi uppe på 65 sekunder med kontakt och det är ju lysande bra! Men för mig räcker det inte på långa vägar, visst är jag stolt över att Frö klarar så pass länge men det är just bara ett delmål för oss.

Varför nöjer jag mig inte?

Jag har höga tävlingsmål, hur länge ska hunden klara att vara fokuserad och koncentrerad på tävling i elitklass, det kan handla om mellan 10-20min som ett lydnadsprogram pågår. I den här övningen tränar vi fokusering, koncentration och uthållighet, för min del är det just som grund för tävling, för andra kanske det handlar mer om att få lite bättre kontakt rent allmänt med sin hund, oavsett så är det bra att fundera över syftet och lägga sig på en rimlig nivå. För mig är en rimlig nivå minst lika länge som ett lydnadsprogram pågår och helst lite längre för att överträna. Mitt mål är alltid att tävling ska kännas lätt för min hund!

Dag 13: 65 sekunder