1 årig Kreativ hundförarutbildning 2020

8000kr

Det här är utbildningen för dig som vill utvecklas som hundtränare och ta dig ut på tävlingsbanan. Under ett år jobbar vi med alla viktiga delar som i längden leder till fina tävlingsresultat. Vi ses fyra helger men håller kontakt hela året online.

Slut i lager

Artikelnr: hundförarutbildning Kategori:

Beskrivning

Utbildningsplan

Träff 1 – Grundfokus

Inlärning Vi jobbar med positiv förstärkning som leder till framgångsrik inlärning.

Belöningsutveckling Vi utvecklar bra belöningar som din hund verkligen uppskattar, men tänker också praktiskt med tanke på träning och tävling, och tittar därför på belöningsformer som kan ta er från lek till färdiga moment.

Grundträning Träning av viktiga grunder som hunden behöver kunna för att momenten ska bli så bra som möjligt och hålla under alla möjliga omständigheter.

Tydlig målsättning En viktig del av träningen är att skapa en målbild. Hur vill du att momenten ska se ut? Det är först när du vet det som du kan lära hunden på ett effektivt sätt. Vi hjälper dig att bli duktig på att sätta tydliga mål.

Dokumentation Lär dig att på ett effektivt och lätt sätt dokumentera träningen och att dra nytta av det för fortsatt utveckling.

träff 2 – Träningsfokus

Attityd och engagemang En hund med positiv attityd och ett högt engagemang är häftig att titta på och rolig att träna. Båda delarna är träningsbara.

Stressnivå Lär dig att hitta rätt stressnivå hos hunden.

Bli en duktig tränare Lär dig fånga upp och forma fram beteenden med hjälp av en belöningsmarkör. Sätt rätt kriterier, lär dig tajma och jobba med olika belöningsplaceringar.

Signalkontroll Träning och tävling går ut på att hunden ska lyssna på dig därför är denna del viktig.

träff 3 – Momentfokus

Följsamhet Det finns många kriterier att hålla på i fotgåendet, vi delar upp och jobbar med alla delar och kvalitetssäkrar det. Följsamheten är dessutom en viktig del genom hela lydnadsprogrammet, och i transporter mellan moment.

Växla mellan koncentration och tempo Tävling handlar mycket om att gå från koncentration/stadga till explosivitet/tempo/ta i. Lär dig hitta rätt triggers.

Apporteringsövningar Apportering är komplext och ingår i flera av lydnadens moment. Vi jobbar med alla delar och håller hög målsättning. Några delar vi tittar på är koncentration, explosivitet, snabba, bra gripanden och perfekta ingångar.

träff 4 – Tävlingsfokus

Tävlingsmässiga kedjor På tävling ska hunden jobba igenom ett helt program utan belöningar därför är uthållighet en viktig del av träningen. Vi jobbar med övningar och upplägg som gör hunden uthållig

Störningsträning På tävling finns många störningar. Genom att överträna störningar blir tävlingssituationen plötsligt enkel.

Rutiner Att tävla handlar inte bara om moment utan också om att förbereda både dig och hunden på bästa sätt. Vi går igenom förberedelser, uppvärmning, momentrutiner, transporter, tävlingsmässiga belöningar, och hur du tar hand om din hund efter tävling.

Förarfokus Hur gör vi för att vara tävlingsmässiga, stötta hunden, vara pålästa, hantera nerver osv.

Datum:
25/1-26/1
25/4-26/4
14/8-15/8
24/10-25/10

Tid: 09.00-16.00
Instruktör Jessica Johansson
Plats: Vålberg, Karlstad
Antal deltagare: 6st
Betalningen kan delas upp, du betalar då 2000kr/helg

Meny
Game on puppy