3 Dagars Puppycamp – Bruksspår

3580kr

Detta är lägret för dig med höga tävlingsambitioner som vill ha fina och hållbara grunder från början med inriktning mot bruksspår.
Vi kommer jobba med grunder både i lydnaden, spåret och uppletande.

Slut i lager

Artikelnr: Puppycamp bruks Kategori:

Beskrivning

Detta är lägret för dig med höga tävlingsambitioner som vill ha fina och hållbara grunder från början både gällande brukslydnaden, spår och uppletande.

Vi lägger fokus vid de som jag anser det, viktigaste grunderna inför framtida tävlingskarriär med inriktning mot brukset

Dag 1 och 2 kommer vi jobba med viktiga brukslydnadsgrunder

Vi kommer jobba med belöningsutveckling bland annat hitta en bra social belöning inför framtidens tävlingar.

Ladda batterierna – en brukstävling är lång och hunden behöver kunna gå ner i varv för att prestera på topp en hel dag, det är när hunden är valp som vi grundlägger detta, här får du verktygen.

Aktivitetsnivå – ett tävlingsprogram svänger mellan moment som kräver hög aktivitetsnivå, till moment där hunden behöver vara koncentrerad och balanserad, vi kommer jobba med detta.

Vi lägger också mycket fokus på tävlingsbubblan, det tar tid att göra den tjock så ju tidigare vi börjar träna på det desto starkare och hållbarare blir den. Vi lär valparna att själv ansvara för att hålla bubblan genom roliga utmaningar. Vi vill inte behöva locka och pocka på uppmärksamhet, vår tystnad och tävlingsposition är vår kontaktsignal.

Fotgåendet är ett viktigt moment, ofta sätter det känslan för resten av träningen/tävlingen, rent mentalt kan det vara avgörande för resultatet. Det innehåller många tekniska delar och kräver bra uthållighet. I brukset finns dessutom en del fallgropar som med rätt träning kan undvikas.

Apportering är ett komplext moment där vi tjänar massor på att lära in de olika delarna var för sig innan vi sätter ihop dem. I brukset förekommer många apporteringsmoment och det finns mycket poäng att hämta om alla delar sitter när vi sen lägger ihop dem till en helhet. Här jobbar vi stegvis mot vår målbild, med snabbt och bra gripande, ett fast hårt grepp, massa fart både ut och in och en fin ingång.

Vi kommer också jobba med viktiga grunder för framförgående/framåtsändande.

När vi siktar mot tävling handlar det inte bara om att lära hunden detaljer och moment det handlar också om att hunden ska orka vänta på sin belöning och att det som är inlärt ska hålla i en kedja (dvs flera beteenden på rad utan belöning) om vi tidigt lägger in den här delen i träningen kommer vi få en hund som håller för att tävlas där den inte bara går bra på några tävlingar då den fortfarande lever på tron att det snart kommer belöningar och sedan lär sig känna igen tävlingssituationen och tappar motivation, börjar vi tidigt att lägga in den här uthållighetsträningen får vi istället en hund som alltid har hög motivation på tävling oavsett om belöningen dröjer.

Dag 3 kommer vi jobba med spår och grundövningar för uppletande

Det spelar ingen roll om valpen aldrig spårat förut eller om du har kommit igång, varje spår kommer individanpassas och tanken är att du ska få verktyg för att utveckla spårarbetet vidare. Vi kommer också jobba med markeringar och öka intresset för att hitta föremål/pinnar i spåret.

I uppletandet tittar vi på alla viktiga grundövningar som på sikt leder till ett effektivt systematiskt letande efter föremål.

Vill du göra rätt från början är det här lägret för dig!

Plats: Vålberg (strax utanför Karlstad)
Instruktör: Jessica Johansson
Datum: 1/5 – 3/5
2020
Klockan: 09.00-16.00
Antal deltagare: 6st

Max åldersgräns på hunden: 1år

Meny
Game on puppy